Foredrag om "Dengang vi skabte Bo Bedre"Da jeg fornylig holdt dette foredrag i Journalisternes Veteranklub, lød teksten i indbydelsen således:
Anker Tiedemann var den unge arkitekt, der i 1961 sammen med den legendariske forlægger Palle Fogtdal grundlagde Bo Bedre og i de første sytten år var bladets chefredaktør.
I dag er han 83 år, og i sit foredrag fortæller han om bladet, der i to årtier fik stor betydning for, hvordan danskerne kom til at bo.
Bladet red på en bølge. Krigen var kommet på afstand, og danskerne havde fået råd til at bygge typehuse og indrette sig med det nye danske design, som i dag er blevet kostbar "retro".
Allerede fra det første nummer var bladet en enorm succes. De 60.000 eksemplarer blev revet væk, og meget hurtigt blev læsertallet stabiliseret på cirka 700.000 om måneden.
Anker Tiedemann vil illustrere sin fortælling om bladet med mange billeder og en lang række anekdoter fra en tid, hvor en håndfuld amatører ud i journalistikken lærte at lave blad ved at begå alle de fejl, det var muligt at begå. Og fik held med det.


Krogvej 30 A, DK-2830 Virum, Danmark, mobil: (45) 21 23 51 99, anker@tiedemann.dk