Mit liv - indtil nu
1930

Født den 4. januar som søn af manufakturhandler Carl Tiedemann og hustru, Paula Tiedemann, på Vennemindevej på Østerbro. Storebror til Erling Tiedemann.


1948

Matematisk student fra Øster Borgerdyd Gymnasium i København.


1954

Afslutter uddannelsen til arkitekt, men tager ikke afgang. Job som eneste "tegnekarl" på tegnestuen hos arkitekterne Rolf Graa og Vilhelm Wohlert.


1954

Gift med Thérèse, datter af chefredaktør Hans Bølling og hustru, Françoise Bølling.


1957

Afslutter to års værnepligt i Civilforsvaret som sektionsleder af reserven. Derefter freelance lærer i bygningskonstruktioner og signaltjeneste på Civilforsvarets
befalingsmandsskole på Bernstorffs Slot.


1957

Job i Landsforeningen Dansk Kunsthåndværk, hvor jeg er med til at tilrettelægge udstillinger og redigere foreningens tidsskrift, Dansk Kunsthåndværk.


1957

Freelance producer ved Danmark Radios Fjernsyn, hvor jeg sammen med Sigurd Lefevre blandt andet tilrettelægger en lang serie udsendelser om Danmarks herregårde.


1959

Den 28. juni bliver Thérèse og jeg forældre til Mariette, der i dag er magister i kunsthistorie, freelance-skribent og redaktør af VinAvisen. Hun er gift med Stig B. Christensen, og sammen har de kongepudlerne Titus og Tosca.


1960

Skriver sammen med arkitekt Arne Karlsen bogen »Dansk Brugskunst« (Gjellerups Forlag), der også udkommer i USA under titlen »Made in Denmark«.


1961

Skriver sammen med arkitekt Arne Karlsen den danske del af værket »Hjemmets Brugskunst« (Hassings Forlag), der udkommer på ti sprog.


1961

Job hos Palle Fogtdal (senere Bonnier) som chefredaktør for Bo Bedre. I sytten år redigerer jeg dette specialmagasin. Derefter redigerer jeg Alt om Mad, Gør Det Selv (i 8 år), i form og Lexikon (Facts & Fænomener).


1983

Bo Bedre's vinskribent indtil 1998, i alt femten år.


1997

Sluttede som chefredaktør og forlagschef hos Bonniers og gik på pension. Er fortsat freelance medarbejder ved Illustreret Videnskab, der udgives af Bonniers.


1998

Grundlagde sammen med Flemming Hvelplund nyhedsbrevet VinAvisen på internettet.
Udgav min første bog om matematik, "Tallenes magi". Siden har jeg skrevet yderligere sytten bøger om matematik.


1999

Medarbejder ved Fogtdals »Fogtdals Illustreret Tidende«. Har skrevet cirka 200 artikler til dette enestående historiske værk.


2008

Flemming Hvelplund og jeg solgte VinAvisen til min datter, Mariette, men jeg er fortsat med i redaktionen.


2010

Den 14. november afgik min hustru, Thérèse, ved døden efter 7½ års ophold på Lystoftebakkens plejehjem, de sidste par år totalt tabt for omverdenen.


2012

Siden januar 2012 har jeg dannet par med Jette de Leschzky Faurschou.

Krogvej 30 A, DK-2830 Virum, Danmark, mobil: (45) 21 23 51 99, anker@tiedemann.dk