........
  Den røde prik
  Forlaget Matematik 2018
  160 sider,
  425 kr.

  OBS:
  Bogen kan købes hos Danmarks Matematiklærerforenings forlag:
  Matematik,
  Hæderlighedsgyden 6,
  Postboks 102,
  Nordby,
  8350 Samsø,
  tlf.: 86 59 60 22
  fax: 86 59 70 81,
  www.dkmat.dk

  Dyk ned i denne bog og mød matematikkens verden på en fornøjelig og underholdende måde. Læs om geniale mænd og kvinder, utrolige opdagelser, sjove matematiske spil, regnegenier, magiske tal, falske terninger og dyr, der kan tælle. Og mød matematikken i kunst, arkitektur og musik. Alt det, der er morsomt og spændende i matematikkens verden, forklaret, så det er til at forstå for enhver - også for dem, der for længst har glemt, hvad der stod på skolens sorte tavle.

  Lektørudtalelse fra DBC (Dansk BiblioteksCenter)
  Sjov og finurlig matematik med eksempler fra hverdagen. Bogen kan læses af alle, både børn og voksne, der har interesse for matematik. Kan selvlæses fra ca. 10 år.
  Beskrivelse
  I 2001 udgav Anker Tiedemann første bog i serien om matemagi, Matemagi. Det er blevet til 4 matemagi-udgivelser, og nu er den 5. udgivelse her. Tiedemann præsenterer læseren for matematik i mange sammenhænge, bl.a. om talrækker såsom Fibonacci og decimalerne i Pi. Der ses også nærmere på matematik i naturen, eksempelvis på cikaderne, der har en livscyklus på 13 og 17, altså to primtal. Der gives en gennemgang af, hvorfor meteren er lige præcis så lang, som den er, og hvor mange gange man kan folde et stykke papir. Tiedemann ser på det helt særlige ved tallet 7, men han undersøger også Kong Arthurs runde bord med henblik på, hvor mange gange, man kan flytte rundt langs bordkanten uden at få de samme to sidemakkere.
  Vurdering
  Spændende og håndgribelig matematik, der vil vække interesse hos de fleste - også dem, der ikke er specielt matematisk orienterede. Tiedemann formår at gøre kompliceret matematik interessant og spiselig.
  Til bibliotekaren
  Bør købes til alle biblioteker.
  Materialet er vurderet af Louise Urban Andersen

  Anmeldelse i "Ingeniøren"
  Ingniørernes fagblad anmeldte fem bøger på bladets bagside - og lod "Den røde prik" dominere illustrationen. Tak for det!
Krogvej 30 A, DK-2830 Virum, Danmark, mobil: (45) 21 23 51 99, anker@tiedemann.dk