VinABC
  Sesam 2003
  152 sider
  149 kr.
  UDSOLGT

  I denne bog finder du forklaringen på alle de ord og begreber, du støder på, når du nyder vin og læser etiketter. Og jeg medtager ikke kun de gamle klassiske vindistrikter, men også de nye oversøiske vinlande, hvis vine er stærkt fremme i disse år.
  Bogen er bygget op som en god gammeldags ABC. Dels er der ord og begreber - som i et leksikon - dels er der små og store læsestykker om emner og spørgsmål, som jeg ofte er blevet præsenteret for, og som jeg i øvrigt har haft lyst til at skrive om.
  Så dette er ikke kun opslag på stikord. Det er lystlæsning for den vinglade læser!

  Det skrev pressen om bogen


  Anker Tiedemann fra Vinavisen har udgivet en meget vellykket håndbog for dem, der vil udvide den vinøse horisont.
  ug.dk i Børsen

  Anker Tiedemann har endnu en gang delagtiggjort os andre i sin enorme vinviden. Denne gang er det i en særdeles delikat bog, "Vin ABC". Med det delikate hentyder jeg til Ankers særdeles smukke illustrationer, som bogen er fyldt med, de sorthvide tegninger og kort forstås. Der er også aftrykt illustrerende etiketter.
  Indholdet er en slags leksikon med forklaringer på ord, man kan støde på, når man vil vide mere om den flaske, man køber/drikker.
  Der er også forklaringer på tekniske udtryk, oplysninger om produktionsmetoder og lign. Det er en særdeles instruktiv bog med de fleste af de begreber, man kan forestille sig at vide noget om.
  Merete Munk i VinGuiden

  Redaktøren af www.vinavisen.dk, Anker Tiedemann, er en flittig mand. Han har udgivet en VinABC på Forlaget Sesam, og her kan man slå alle de underlige ord op, som man støder på i vinens verden.
  Det er en meget nyttig bog at have ved hånden, og foruden at være en opslagsbog er bogen også ganske udmærket at læse i. Man udsættes ikke for almindeligheder, men for gode forklaringer. Som f.eks. når den italienske flaske, »fiasco«, skal forklares. Det gør Anker Tiedemann således:
  fiasco (it), flaske, især den traditionelle flaske til Chianti-vin med bast om maven. Ordet fiasko (nederlag) stammer efter sigende fra italienske glaspustere. Lavede de en flaske med mislykket bund, der kun var værd at skjule i bast, havde de ikke haft succes, men - fiasko.
  Jens Ole Kristiansen i Frederiksborg Amts Avis

  Anker Tiedemann, der i det daglige er redaktør af www.vinavisen.dk, samler tilsyneladende på vinviden. Sidste år udgav han en bog med vinquizzer, og dette år er det så blevet til et lille leksikon. Udgivelsens force er, at en lang række udtryk, som man finder på etiketterne, kan slås op i bogen.
  Søren Frank i Berlingske Tidende

  Bogen er skrevet i et sprog, der som en god hverdagsvin glider let ned, og den dækker med sine 151 sider dét, den almindelige vindrikker har brug for. Layoutet er overskueligt, og illustrationerne, alle i sort/hvidt, er valgt med omhu, så de hver især fortæller deres historie.
  Peter Winding i Vinbladet

Krogvej 30 A, DK-2830 Virum, Danmark, mobil: (45) 21 23 51 99, anker@tiedemann.dk