........
  Matemagi
  2. reviderede udgave, Matematik 2011
  160 sider,
  362.50 kr.

  OBS:
  Bogen kan købes hos Danmarks Matematiklærerforenings forlag:
  Matematik,
  Hæderlighedsgyden 6,
  Postboks 102,
  Nordby,
  8350 Samsø,
  tlf.: 86 59 60 22
  fax: 86 59 70 81,
  www.dkmat.dk


  Matematik er morsom! Det demonstrerer denne bog om matematikkens magi.
  Bogen tager 121 emner op, og spektret er bredt. Her er både fraktaler og fakirer, kurver og kinesere, polygoner og pyramider.
  Forfatteren er arkitekt og skriver ud fra sin fascination af de mange overraskelser i matematikkens verden.
  Her er virkelig noget at fordybe sig i, og alt er forklaret, så enhver kan følge med.

  Det skrev pressen:

  Tiedemann, der har været tidsskriftredaktør og har skrevet flere bøger i denne genre (f.eks. "Tallenes magi" fra 1998), burde have været gymnasielærer. Så ville han såmænd ene mand have løftet tilgangen til ingeniørstudierne med adskillige procent. For han er – i hvert fald på skrift – en glimrende pædagog, hvis glæde ved matematik og alt det, matematikken kan bruges til, straks smitter af på læseren. Kender man en ung, som man vil give et puf i den "rigtige" retning, så er denne bog en helt oplagt julegave.
  Erik Lyngsø-Petersen i Ingeniøren

  Så er han der igen, forfatteren bag "Tallenes magi", med en ny herlig bog fuld af geometriske og andre matematiske overraskelser.
  Alle emner på en eller to sider. Alt skrevet, så stort set alle kan være med og blive inspireret af den herlighed, hvormed verden kan ses, når man tager lidt matematiske briller på.
  Lars Engraf i Folkeskolen

  Han fortæller, næsten uden at bruge formler eller abstrakte begreber, med smittende begejstring om klassiske matematiske paradokser og om matematik i de ting, der omgiver os i hverdagen. Det kan være alt lige fra de olympiske ringe, kloakdæksler, stregkoder, kirkekupler, labyrinter og snefnug.
  Alle de gode historier er ledsaget af farvestrålende illustrationer.
  Søren Brunbech i Bibliotekscentralens lektørudtalelse

  Bogen er særlig velegnet til læsning i hop og spring på kryds og tværs. Med lysten som enerådende hersker lader man det ene eksempel tage det andet i halen ...
  Karsten R.S. Ifversen i Politiken

  Bogen kommer vidt omkring. Der er historie, sagn og forklaringer på alskens hverdagsemner, men samtidig er der overalt tale om væsentlige og i nogle tilfælde avancerede matematiske spørgsmål. Alt det, der tages op, drejes i en retning, der lader sig illustrere, og der er masser af gode ideer og sjove perspektiver. Billedsiden og det gennemførte layout er da også én stor nydelse.
  Hans Gregersen i Nordjyske Stiftstidende

  ... en herlig bog, der både er for børn og voksne. Bogen behandler 121 emner, der alle har et eller andet med matematik at gøre.
  Hans Færch-Jensen i Berlingske Tidende

  Denne populærvidenskabelige bog indeholder afsnit om pi, magiske kvadrater, fraktaler og meget andet. Alt er illustreret med instruktive figurer i høj teknisk kvalitet. En bog som denne må kunne overbevise mange skoleelever om det vidunderlige i matematikken. Vi skylder Anker Tiedemann tak for den gode reklame han har ydet vores fag.
  Peter Jørgensen i "Matilde", nyhedsbrev for Dansk Matematisk Forening

  Blandt årets smukkeste bøger
  Forening for Boghåndværk har optaget "Matemagi" på listen over de smukkeste danske bøger i 2001, og æren for det har naturligvis Freddy Pedersen, der har stået for den grafiske udformning. Begundelsen lyder:

  Denne matematikbog er usædvanligt konsekvent og opfindsomt lavet.
  Forfatteren har selv tegnet bogens illustrationer, og allerede forsatsens mylder af småfigurer af trekanter introducerer til bogens legende univers.
  Bogens første opslag er kulsort i bunden og kun oplyst af lidt tekst og nogle af de myldrende figurer fra forsatsen. Papiret er tonet og giver bogens mange forskellige illustrationer og farvede felter et blødt fælles udtryk. Overskrifterne afsluttes af en vandret streg, sidetallene er parret med en lodret streg, der går til kant. Med disse få virkemiedler er den grundlæggende møblering af opslagene på plads, og løjerne kan begynde!
Klik her - og læs et prøvekapitel


Litteraturliste


Tilføjelser til bogen

Krogvej 30 A, DK-2830 Virum, Danmark, mobil: (45) 21 23 51 99, anker@tiedemann.dk